Pozvanka na shromazdeni

Zde prosím napište dotazy, které chcete zodpovedět od Výboru. Na rozdíl on mailu zde zůstanou zachovány a přehledné i pro ostatní uživatele. Děkuji
Chvalova
Příspěvky: 1
Registrován: 20 lis 2008 21:17

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od Chvalova »

Dobrý den,

v domě sice nebydlím, ale přesto jsem byla informována o schůzi 3 způsoby, což pokládám za dostatečné, nemám problém s účastí a nevím, proč pitvat stanovy kvůli rádoby problému... Doufám, že na schůzi se budeme věnovat důležitějším věcem, času nazbyt jistě nikdo z nás nemá...

Děkuji a přeji hezký den
alena.jaskova
Příspěvky: 83
Registrován: 26 lis 2007 11:25

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od alena.jaskova »

já si též myslím, že kdo chce, tak se o schůzi dozvěděl, ale zase se musím zastat paní Rovenské - chápu její podnět, je to v podstatě něco jako naše slavné volby/nevolby do PS. Stačí jeden rejpal, který to napadne, a je možné, že to pak nebude možno považovat za právoplatnou schůzi.
Každopádně doufám, že nikdo takový nebude, dům má dost jiných problémů a ještě řešit tohle bych bývalým kolegům z výboru nezáviděla.
Doufám, že se sejde dost lidí, abychom mohli změnit stanovy a ustanovit si moderní a levný způsob oznamování, který bude pro příště naprosto nezpochybnitelný.
vladimir.holly
Příspěvky: 36
Registrován: 03 lis 2008 14:22

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od vladimir.holly »

Dobrý deň pani Rovenská,

môžem Vás poprosiť o nadefinovanie nového znenia stanov čl.VII, bod 7 a 8, tak aby sme o novom texte môhli hlasovať na zhromaždení. Nikto ďalší tak zásadné a z právneho pohľadu asi aj relevantné pripomienky nevzniesol, preto je vaše právo navrhnúť prijateľné znenie.

S pozdravom,
Vladimír Hollý
LikarJ
Příspěvky: 815
Registrován: 26 lis 2007 22:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od LikarJ »

Dobrý den,

do dnešního dne se pozvánka zaslaná ing. Rovenské na adresu Klenečská (uvedla jí výboru SVJ jako korespondenční) nevrátila s tím, že by jí pošta nedoručila. Dále zde v tomto vlákně ing. Rovenská sděluje, že jí byla doručena pozvánka v elektronické podobě (veškeré přílohy tohtoto e-mailu jsou identické s tištěnou a zasílanou verzí pozvánky poštou) a předpokládám, že oznámení četla i zde na webu, když už navštívila fórum. Zda-li ji o dni shromáždění také informavali nájemníci netuším, pozvánku do schránky obdrželi všichni v domě.

Rozhodně tímto nehodlám nějak zlehčovat její námitku - ano, mohlo se stát, že zrovna jí pošta nedoručila pozvánku, což mohu řešit podáním reklamace na poště, ale odpověď z pošty budu znát tak nejdříve za několik týdnů (dle dosavadních zkušeností). Nicméně z výše uvedeného je patrné, že termín a obsah svolaného shromáždění SVJ je ing. Rovenské znám (a tedy dostala relevatní informace). V této fázi tedy další diskzi považuji za zbytečnou, ale rozhodně se nebráním návrhu takové změny stavov, která by jasně a nezpochybnitelně definovala jednoznačné způsoby komunikace s vlastníky.

Jak je ing. Rovenské jistě známo, stanovy SVJ jsou použity standardního, ale široce všeobecného znění tak, jak je předložil developer při zakládání SVJ a sama Skanska upozorňovala na skutečnost, že v nich zdaleka nejsou přesně definována věškerá potřebná ustanovení a že doporučují SVJ aby si stanovy následně upravilo.
S pozdravem - Jan Líkař -
alena.jaskova
Příspěvky: 83
Registrován: 26 lis 2007 11:25

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od alena.jaskova »

Abychom ale mohli hlasovat o konkrétním znění věty do stanov, navrhuji tuto změnu:

Shromáždění se svolává písemnou pozvánkou vhozenou do schránky všem členům společenství, zasláním emailu z bechlinska@gmail.com na email uvedený vlastníkem jako kontaktní adresa a vyvěšením na nástěnkách v prostorách domu alespoň 21 dnů před termínem shromáždění. Doporučeným dopisem se shromáždění oznamuje pouze těm vlastníkům, kteří o to výbor písemně (doporučeným (?) dopisem nebo emailem na bechlinska@gmail.com) požádají.
rovenskar
Příspěvky: 46
Registrován: 29 lis 2007 20:10

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od rovenskar »

Souhlasím s návrhem paní Jaškové.
Jinak pane Líkaři. Já jsem nikdy netvrdila, že jsem pozvánku na shromáždění nedostala. Svým upozorněním. že mi do dnešního dne nepřišla v písemné podobě (stále trvám na svém výkladu stanov, že písemná pozvánka znamená v mém případ prokazatelně poštou) jsem chtěla pouze upozornit a řešit tento problém, protože jsem stále přesvědčena, že usnesení vzešlé z tohoto shromáždění může být u soudu napadnutelné. Ukončeme však už tohle slovíčkaření.
Ještě jsem se chtěla zeptat. Nikde jsem na fóru nenašla podklady k bodu: Pojištění domu na rok 2010 – informace k nabídkám, případně změna pojistné smlouvy. Třeba jsem se ale špatně dívala ... A třeba taky ne...
Rovenská
LikarJ
Příspěvky: 815
Registrován: 26 lis 2007 22:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od LikarJ »

Souhlasím s tím, že zanecháme slovíčkaření, byť ve stanovách SVJ není nikde zmínka o tom, že pozvánka na shromáždění musí být doručena zrovna poštou, natož pak doporučeně - jde o to, že si asi každý jinak vykládá význam všeobecného slova "doručení". Když bych zácházel do extrému, mohl by se takto někdo domáhat i toho, aby mu byla písemná pozvánka "doručena" osobně někým z výboru SVJ a tento by si přečtení a převzetí pozvánky nechal převzetí potvrdit podpisem vlastníka. Neboť může kdokoliv vznést námitku, že mu byly poštou místo pozvánky zaslány např. reklamní letáky - a opět, jak SVJ dookáže, že v obálce byla skutečně pozvánka? Myslím si, že se při definici takového ustanovení ve stanovách vycházelo ze zažité skutečnosti, že se považuje za dostatečné oznámení shromáždění vlastníkům nějakým způsobem "doručit" písemnou pozvánkou, ale že je potřeba současně s tímto tuto skutečnost oznámit i na vývěsce domu (opět písemnou formou)

Teď k Vašemu dotazu ohledně pojištění domu - podrobné informace jsem oddělil do samostaného vlákna zde. Proč k tomuto bodu nebyly doposud sděleny nějaké podrobnější informace - důvodem bylo to, že již byly dostatečně prezentovány na 5. shromáždění SVJ a nedošlo k žádné změně. Pokud by se tedy uzavíralo nové pojištění (značně levnější), zůstal by zachován stávající rozsah i podmínky pojištění a navíc by se rozšířilo o pojištění odpovědnosti výboru SVJ a snížila by se spoluúčast. Nic dalšího by se neměnilo. Návrh nové pojistně smlouvy zatím výbor nemá, jedná se zatím pouze na úrovni nabídek pojištění a předpokladem bylo vycházet ze stávajícího pojištění (jeho kvalitu ani smlouvu jako takovou nikdo nezpochybnil a ani nevznesl žádné připomínky k ní).
S pozdravem - Jan Líkař -
rovenskar
Příspěvky: 46
Registrován: 29 lis 2007 20:10

Re: Pozvanka na shromazdeni

Příspěvek od rovenskar »

Dobrý den.
Děkuji za zveřejnění informací ohledně pojištění a potvrzení, že nabídka je aktuální a nic se nezměnilo. Vlastníci, kteří nebyli na minulém shromáždění nebo se do domu nově přistěhovali, to jistě také ocení.
Rovenská
Odpovědět