závada na odvětrávání

Toto fórum je určeno k ohlašování závad ve společných prostorách domu ale jen jako INFORMATIVNÍ
Závady nejsou přeposílány, neboť ten si to nepřeje[/b]
Pravidla fóra
Zde zadané závady nejsou automaticky přeposílány na mailovou adresu Správce. Vlastníci tak už nemohou snadno zjistit, zda je která závada již hlášena. Kontaktujte přímo správce (Richard Moucha moucha@ikon.cz 777 757 480 ).
Odpovědět
soukupovam
Příspěvky: 19
Registrován: 23 říj 2008 15:30

závada na odvětrávání

Příspěvek od soukupovam »

Dobrý den,
chci nahlásit v bytě 506 zápach, který zřejmě pochází z nefunkční zpětné klapky v digestoři.
Každý den je při vstupu do mého bytu cítit rybina a přepálený olej. Závada bude zřejmě někde ve stoupačce. Zápach jde z digestoř.potrubí ne z odvětrávání v koupelně a na WC, ale toto odvětrávání nestačí aby se zápach odvětral.

Dále chci požádat o odstranění motocyklu ve 2PP, částečně mi blokuje vjezd na garážové stání č.103, ale hlavně je pod ním olejová skvrna, jak z něj teče olej a možná i benzín. SPZ motorky je : 1A 9543

Děkuji
Monika Soukupová
LikarJ
Příspěvky: 815
Registrován: 26 lis 2007 22:42
Kontaktovat uživatele:

Re: závada na odvětrávání

Příspěvek od LikarJ »

Dobrý den,
zpětné klapky digestoří patří k vybavení bytu - nelze je tedy opravovat v rámci oprav společných prostor, resp. na účet SVJ.

Ze zkušeností lidí v domě vím, že je potřeba pro zamezení průniku pachů přes odvětrávání digestoří někdy použít klapky dvojité nebo hodně kvalitní. Běžná jednoduchá klapka bohužel nestačí. Jde o to, že pokud má někdo novou digestoř, vhání do odtahového potrubí pravděpodobně více vzduchu, než na kolik bylo potrubí projektováno (max. 100m2/h). Jenže moderní digestoře mívají výkon i 6x vyšší, čímž dochází k "natlačení" odvětrávaného vzduchu i do potrubí k ostatním bytům. Tady pomůže jen hodně kvalitní zpětná klapka, která se neprodyšně uzavře.

O motocyklu v -2.pp vím, snažím se zjistit majitele. Problém je v tom, že nelze jen tak manipulovat s cizím majetkem, takže hledáme ve výboru způsob, jak celou věc řešit.
S pozdravem - Jan Líkař -
Odpovědět