Osazení mříží u sklepů pod schody a u stání nádob na odpad

Dulezite informace a dokumenty ke stazeni
Odpovědět
LikarJ
Příspěvky: 815
Registrován: 26 lis 2007 22:42
Kontaktovat uživatele:

Osazení mříží u sklepů pod schody a u stání nádob na odpad

Příspěvek od LikarJ »

Dobrý den,
jelikož bylo od počátku tohoto roku několikrát zaznamenáno vloupání do prostorů sklepů pod schody v -2. a -1. patře domu, byla na vstupní dveře do prostoru sklepů pod schody v -2. patře v obou vchodech domu osazena uzamykatelná mříž.

Tato zajištění prostor objektu bude následně provedeno i u vstupů k technologiím v domě (výměníky tepla a strojovny vzduchotechniky) a ke sklepům v -1. patře pod schody, kam také došlo ke vloupání. Celková investice na zajištění těchto 4 vstupů nepřesahuje 25 tisíc Kč.

Dále se výbor SVJ rozhodl, že nechá provést uzavření prostoru nádob na svoz odpadu (kontejnery před domem) uzamykatelnou mříží tak, aby bylo zabráněno bezdomovcům apod. v přístupu k domovnímu odpadu a jeho následnému rozhazování po soukromém pozemku v okolí stanoviště těchto nádob. Uzavření bude provedeno tak, aby obyvatelé domu pomocí stávajícího klíče ke vchodu od domu měli možnost přístupu ke kontejnerům na odpad. Cenová relace je necelách 30 tisíc za uzavření všech čtyř stanovišť nádob na odpad. Znemožnění přístupu ke kontejnerům by mělo nejen odvést pozornost od našeho domu lidem přehrabujících se v odpadu, ale zároveň i zabránit cizím lidem, kteří nebydlí v domě, aby do popelnic, které si platíme, dávali svůj odpad.

Je mi jasné, že uvedená opatření mohou být nepopulární a pro někoho i nepříjemná, ale snad by to mohlo do budoucna odradit případně zloděje od vloupání do sklepů, stejně jako bezdomovce navštěvovat okolí domu a také by snad mohl být větší pořádek kolem popelnic.

Děkuji za pochopení.
S pozdravem - Jan Líkař -
Odpovědět