Zákaz kouření ve společných prostorách
-
Zákaz kouření ve společných prostorách
Dobrý den,
rád bych upozornil na to, že někteří obyvatelé vchodu č. 4 i přes opakované upozornění kouří ve společných prostorách a ve výtahu. Domnívám se, že v těchto prostorách platí zákaz kouření a byl bych rád, kdyby byl dodržován.
Stálo by možná za zvážení vylepit po prostorách nálepky se zákazem kouření, aby to bylo jasné i neznalým či zahraničním podnájemníkům.
M.V.
rád bych upozornil na to, že někteří obyvatelé vchodu č. 4 i přes opakované upozornění kouří ve společných prostorách a ve výtahu. Domnívám se, že v těchto prostorách platí zákaz kouření a byl bych rád, kdyby byl dodržován.
Stálo by možná za zvážení vylepit po prostorách nálepky se zákazem kouření, aby to bylo jasné i neznalým či zahraničním podnájemníkům.
M.V.
-
Re: Zákaz kouření ve společných prostorách
souhlasim, taky to obcas citim, zejmena doutniky... asi nekoho manzelka vypakuje ven a dotycny neumi dojit az pred barak
vytisknu to
vytisknu to
-
Dekuji za zajisteni a umisteni zakazu koureni v dome, bohuzel zrovna tento vikend neznamy kurak doutniku opet podlehl sve vasni ve spolecnych prostorach/chodbach domu...
Zdravím,
nejen že kouří na chodbách, ale několikrát jsem tohoto pána upozorňoval na zákaz kouření i ve výtahu - stejně na to kašle a kouří si kde chce.
Trochu mě mrzí sobectví těchto lidí, že nejsou schopni respektovat druhé...
nejen že kouří na chodbách, ale několikrát jsem tohoto pána upozorňoval na zákaz kouření i ve výtahu - stejně na to kašle a kouří si kde chce.
Trochu mě mrzí sobectví těchto lidí, že nejsou schopni respektovat druhé...
S pozdravem - Jan Líkař -
-
ja uz jsem ho taky potkal pri prichodu k domu, nejdriv chtel s doutnikem dovnitr, ale kdyz videl, ze stojim za nim, tak delal, ze si to dokouri venku... dalsi den uz jsem zase ten smrad citil ...
Dobrý den,
bohužel již zmíněný pán ve svém zlozvyku nadále pokračuje a navíc např. ve druhém patře někdo strhl ze zdi zmíněnou ceduli o zákazu kouření
bohužel již zmíněný pán ve svém zlozvyku nadále pokračuje a navíc např. ve druhém patře někdo strhl ze zdi zmíněnou ceduli o zákazu kouření
-
no to mohl byl on, jednou jsem ho videl ve druhem patre na balkone primo nad vchodem (nebo to bylo treti?)Martin píše:Dobrý den,
Stejně by mě zajímalo, komu tam ta cedule mohla vadit?
Vždyť tam měla pouze informativní charakter. Každý z vlastníků má povinnost dodržovat Stanovy SVJ, ve kterých se jasně říká i povinnosti dodržovat požárních směrnice a nařízení pro společné prostory, ze kterých plyne i zákaz kouření ve všech společných prostorách domu včetně garáží a technologických místností.
Doufám, že těm, kteří toto porušují je jasné, že hrubým způsobem porušují Stanovy SVJ a navíc ohrožují dům z pohledu případného pojistného plnění v případě vzniku požáru, pokud by se zjistilo že požár vznikl od nedopalku...
Co na to říct? Opravdu je to tak těžké dodržovat alespoň elementární pravidla?
Vždyť tam měla pouze informativní charakter. Každý z vlastníků má povinnost dodržovat Stanovy SVJ, ve kterých se jasně říká i povinnosti dodržovat požárních směrnice a nařízení pro společné prostory, ze kterých plyne i zákaz kouření ve všech společných prostorách domu včetně garáží a technologických místností.
Doufám, že těm, kteří toto porušují je jasné, že hrubým způsobem porušují Stanovy SVJ a navíc ohrožují dům z pohledu případného pojistného plnění v případě vzniku požáru, pokud by se zjistilo že požár vznikl od nedopalku...
Co na to říct? Opravdu je to tak těžké dodržovat alespoň elementární pravidla?
To je sice hezké ale onomu pánovi je to zřejmě úplně fuk..dá se dělat něco jiného než si s ním "promluvit", asi nedá, že?
Já nevím. Několikrát jsem mu to již vytýkal, ale asi je "závislost" větší než ohled k ostatním. Všechno je to o sousedském soužití a respektování jeden druhého.
Možná by existovalo nějaké řešení po právní stránce, ale nejsem právník. Pokud se někomu podaří někde najít rozumné informace, jak toto řešit, byl bych jen rád.
Možná by existovalo nějaké řešení po právní stránce, ale nejsem právník. Pokud se někomu podaří někde najít rozumné informace, jak toto řešit, byl bych jen rád.