Orosená okna v bytě
Pravidla fóra
Zde zadané závady nejsou automaticky přeposílány na mailovou adresu Správce. Vlastníci tak už nemohou snadno zjistit, zda je která závada již hlášena. Kontaktujte přímo správce (Richard Moucha moucha@ikon.cz 777 757 480 ).
Zde zadané závady nejsou automaticky přeposílány na mailovou adresu Správce. Vlastníci tak už nemohou snadno zjistit, zda je která závada již hlášena. Kontaktujte přímo správce (Richard Moucha moucha@ikon.cz 777 757 480 ).
-
Orosená okna v bytě
V bytě 2+kk se nám celou zimu hodně rosí okna a voda stéká na parapety a často i po zdi. Prosím máte někdo podobnou zkušenost? Hodně větráme, intenzivně topíme, abychom rosení omezili, ale nic nepomáhá. Děkuji.
Re: Orosená okna v bytě
Dobrý den,
zkuste si měřit dlouhodobě vlhkost v bytě a současně i venkovní vlhkost.
Ačkoliv máme doma dvě malé děti a tedy se skoro každý den se prere (a suší) prádlo, každý den se vaří, děcka se každý den koupou, dospělí sprchují - vlhkost v bytě nepřekračuje 55% (a to je nyní venkovní vlhkost koelm 90%). Orošení oken se projevuje pouze při venkokovní teplotě pod -5 stupňů a to jemným zhriba 2 cm vysokým orosením dolní části oken. Žádné stýkání vody z oken a nebo jejich permanetní orosení za poslední 3 roky nepozorujeme.
Větráme také intenzivně, topíme normálně, odvětrávání z koupelny a wc máme nastavené tak, jak jej nastavila na počátku Skanska, v kuchybi máme digestoř.
zkuste si měřit dlouhodobě vlhkost v bytě a současně i venkovní vlhkost.
Ačkoliv máme doma dvě malé děti a tedy se skoro každý den se prere (a suší) prádlo, každý den se vaří, děcka se každý den koupou, dospělí sprchují - vlhkost v bytě nepřekračuje 55% (a to je nyní venkovní vlhkost koelm 90%). Orošení oken se projevuje pouze při venkokovní teplotě pod -5 stupňů a to jemným zhriba 2 cm vysokým orosením dolní části oken. Žádné stýkání vody z oken a nebo jejich permanetní orosení za poslední 3 roky nepozorujeme.
Větráme také intenzivně, topíme normálně, odvětrávání z koupelny a wc máme nastavené tak, jak jej nastavila na počátku Skanska, v kuchybi máme digestoř.
S pozdravem - Jan Líkař -
Velice zvlastni, jestli nesusite zrovna pod okny tunu mokreho pradla. Podle mne to vesti nejaky zasadnejsi problem. Mne se v zadnem byte nic podobneho neobjevilo.
-
Tuny prádla opravdu nesušíme . Stačí, abychom 1 den nechali topení zapnuté na min a voda je i na dřevěné podlaze, na které zůstaly skvrny (doufám, že to časem uschne). Je to o to zvláštnější, že se nadměrné rosení objevilo až letos, předchozí zimy ne. Už jsem kontaktovala firmu, která vyrábí a instaluje plastová okna, uvidíme, co na to řeknou.
-
Na proseku mi to také nikdy nedělalo, ale teď v novém bytě také od Skansky jsem měla stejný problém - louže vody každý den.
Pomohlo mi nechat přes den otevřené dveře do koupelny a na záchod se zapnutým ventilátorem na maximum (nám neběží neustále, jako na Proseku, ale můžeme ho sami zapnout a vypnout). problém mi to vyřešilo na 100 %.
Zkuste tedy taky nechat otevřené dveře k ventilátoru (někdo radí i nechat běžet digestoř, ale to už nechám na vašem uvážení...), snad to pomůže.
Pomohlo mi nechat přes den otevřené dveře do koupelny a na záchod se zapnutým ventilátorem na maximum (nám neběží neustále, jako na Proseku, ale můžeme ho sami zapnout a vypnout). problém mi to vyřešilo na 100 %.
Zkuste tedy taky nechat otevřené dveře k ventilátoru (někdo radí i nechat běžet digestoř, ale to už nechám na vašem uvážení...), snad to pomůže.
-
Zkusila jsem podle rady větrat přes koupelnu, tj. nechávat otevřené dveře od koupelny. U nás to bohužel nefungovalo, louže na parapetech a zemi se tvoří každý den, když je větší zima. "Okenář" tvrdí, že je to nekvalitními okny, která z jeho pohledu ani nesplňují podmínky na plastová okna. Prý nám Skanska dala nekvalitní okna, která za pár let odejdou a prý se to musí dít i u jiných bytů. Vzhledem k tomu, že se mi s tímto problémem nikdo jiný neozval, se mi to moc nezdá.