Odečet tepla a TV a SV, výměny měřidel a revize PO skelpů
-
Re: Odečet tepla a TV a SV, výměny měřidel a revize PO skelpů
Jasné, nerobte s toho vedu. Technik si trocha ponadával na zlý prístup a hlavne zavarené tesnenia, ale zvládol to. Tých naozaj nedostupných meračov snáď toľko nebude.
Vlado
Vlado
-
Tak nám uplynul více, než týden a slavná společnost FPS se vůbec nenamáhá kontaktovat mne ohledně náhradního termínu za zpackaného 18/1.... Předpokládám, že ostatní z pater 1.-3. jsou na tom identicky.
Dobrý den,
FPS předpokládá náhradní termín odečtů a výměn měřičů cca 2-3 týdny po termínu prvním s tím, že přesný termín bude včas od FPS ohlášen vlastníkům.
Prosím tedy o trpělivost.
FPS předpokládá náhradní termín odečtů a výměn měřičů cca 2-3 týdny po termínu prvním s tím, že přesný termín bude včas od FPS ohlášen vlastníkům.
Prosím tedy o trpělivost.
S pozdravem - Jan Líkař -
-
Dobrý den,
podávám tímto další stížnost na chování pracovníků FPS. Přesto, že jsem byla dohodnutá osobně s technikem FPS na dnešek, na 16:30, nikdo se nedostavil, telefon nikdo nebere a k celé neschopnosti FSP se dostavit na dohodnutou hodinu došlo přesto, že jsem ještě dnes s technikem FPS ráno termín potvrzovala a byl mi z jeho strany potvrzen. V dalším se tedy FPS bude muset podřídit mým možnostem zcela - tedy další termín si stanovím sama, byť bych měla být jediná na patře, kdo zbývá. Tento způsob jednání už mi připadá opravdu nepřijatelný.
Citterbergová
podávám tímto další stížnost na chování pracovníků FPS. Přesto, že jsem byla dohodnutá osobně s technikem FPS na dnešek, na 16:30, nikdo se nedostavil, telefon nikdo nebere a k celé neschopnosti FSP se dostavit na dohodnutou hodinu došlo přesto, že jsem ještě dnes s technikem FPS ráno termín potvrzovala a byl mi z jeho strany potvrzen. V dalším se tedy FPS bude muset podřídit mým možnostem zcela - tedy další termín si stanovím sama, byť bych měla být jediná na patře, kdo zbývá. Tento způsob jednání už mi připadá opravdu nepřijatelný.
Citterbergová
Dobrý den,
zkusím si od společnosti FPS zajistit vyjádření k tomu, jakým způsobem jsou prováděny výměny a proč dochází k těmto situacím. Jakmile se mi k tomu vyjádří, budete informováni.
zkusím si od společnosti FPS zajistit vyjádření k tomu, jakým způsobem jsou prováděny výměny a proč dochází k těmto situacím. Jakmile se mi k tomu vyjádří, budete informováni.
Dobrý den,
na můj dotaz - viz kopie e-mailu niže - po měsíci a několikerých urgencích konečně z FPS odpověděli.
Odpověď je v příloze PDF (možno zobrazit např. v Adobe AcrobatReader-u).
na můj dotaz - viz kopie e-mailu niže - po měsíci a několikerých urgencích konečně z FPS odpověděli.
Odpověď je v příloze PDF (možno zobrazit např. v Adobe AcrobatReader-u).
------------------------------------------- kopie e-mailu z 22.2.2010 -------------------------------------------------
From: Jan Likar
Sent: Monday, February 22, 2010 1:50 PM
To: servis ; Výbor SVJ
Cc: Karel Silhavy IKON spol. s r.o.
Subject: Re: FPS - Bechlínská 705
Dobrý den p. Houra,
požádal bych Vás o písemné vyjádření k následujícím dotazům, neboť se začaly množit dotazy a nejasnosti kolem výměn a odečtů. Zkusím být konkrétnější.
1) Výměny kalorimetrů na chodbách. Lidé v domě si stěžují, že jim byly kalorimetry demontovány, aniž by si mohli zkontrolovat stav, resp. správnost odečtu, spotřeby tepla. S tím souvisí i montáž "dočasných měřičů". Má otázka tedy zní - jak bude Vaše společnost postupovat s odečty v případě, když někdo odmítl nebo nepodepsal protokol se spotřebou tepla a nyní bude rozporovat odečtený stav kalorimetru, neboť nelze dohledat na kalorimetru skutečný stav před jeho demontáži? S tím souvisí i další dotaz - jak bude lidem vyúčtována, resp. "odečtena spotřeba" v době, kdy místo kalorimetru měli náhradní měřiče?
2) Výměny měřidel SV a TUV - opět, několik lidí si stěžovalo, že jin nebyly stavy měřidel do protokolu zaznamenány správně, resp. spotřeba jim byla o několik desetin zvýšena. Opět podobný dotaz, jak těmto lidem bude účtována spotřeba, když už nyní mají o několik desetin m3 spotřeby více, ale aniž by ji skutečně spotřebovali?
3) Dále si Vás dovolím požádat o vyjádření k následujícím dvěma odstavcům - stížnostem od vlastníků? Vaše vyjádření bude pak předáno těmto vlastníkům.
a) cituji - Podávám tímto stížnost na činnost firmy FPS při manipulaci s kalorimetrem k mému bytu. Kalorimetr byl demontován, při demontáži jsem nebyla přítomna a ani mně nikdo o demontáži neinformoval a nevyzval k součinnosti - zejména přítomnosti. Pracovníkem FPS byl zaznamenán údajný stav, který po mně při výměně vodoměrů požadovali legalizovat podpisem protokolu! Stav náhradního zařízení, vodoměr???, a jeho zaevidovanou hodnotu jsem také nebyla schopna zkontrolovat. Jsem už dost naštvaná z činnosti firmy FPS v našem domě, resp. mém bytě. Původní termín byl pro mne zrušen (vchod 2, 2 patro) - nebyla jsem firmou FPS informována. Při výměně vodoměrů zjistím šokující informace o kalorimetru a zároveň to pro mne znamená být přítomna potřetí při montáži řádného kalorimetru. To bude kdy?????? (Rovenská)
b) cituji - podávám tímto další stížnost na chování pracovníků FPS. Přesto, že jsem byla dohodnutá osobně s technikem FPS na dnešek (8.2.), na 16:30, nikdo se nedostavil, telefon nikdo nebere a k celé neschopnosti FSP se dostavit na dohodnutou hodinu došlo přesto, že jsem ještě dnes s technikem FPS ráno termín potvrzovala a byl mi z jeho strany potvrzen. V dalším se tedy FPS bude muset podřídit mým možnostem zcela - tedy další termín si stanovím sama, byť bych měla být jediná na patře, kdo zbývá. Tento způsob jednání už mi připadá opravdu nepřijatelný. (Citterbergová)
4) A poslední dotaz - v tabulce je uvedeno celkem dost míst, kde nemohlo dojít k výměně měřičů SV a TUV jen proto, že nejsou ve stoupačce měřiče vhodně umístěné (jsou utopené). Jakým způsobem docházelo k odečtům těchto měřidel v minulých letech (odečty vždy prováděla FPS), když s měřiči se nemanipulovalo? A kdy bylo, v těchto letech, správci (Austis, Servis 58, KON) nebo výboru SVJ hlášeno od FPS, že měřiče jsou nevhodně namontovány a nebude možno je v budoucnu vyměnit?
Děkuji za urychlené zodpovězení všech otázek ze strany SVJ a vyjádření se k stížnostem vlastníků.
S pozdravem,
Jan Líkař,
předseda výboru SVJ
Bechlínská 705, Praha 9
+420 602 235 450
- Přílohy
-
- FPS_vyjadreni_k_montazi_mericu_Bechlinska_705.pdf
- (577.06 KiB) Staženo 545 x