Uklid a vraceni rohozek

Diskuze mezi vlastníky, navazování kontaktů, hledání parťáků pro sport, kamarádů dětem, společenské akce, ...
Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 34
Registrován: 24 lis 2007 11:36

Uklid a vraceni rohozek

Příspěvek od admin »

Rad by vyvolal diskusi ohledne kvality uklidu. Na poslednim shromazdeni padly navrhy na vymenu uklidove firmy, rad bych se tedy zeptal vsech vlastniku na spokojenost s tou aktualni. Pripominam ze se jedna o firmu, ktera u nas zacala pracovat po problemech, ktere byly s obema firmami predchozimi, jejichz zamestnanci metli prach do vytahu a podobne nechutnosti.
Za vase nazory budeme vdecni.

Daniel Hauzner
petrm
Příspěvky: 59
Registrován: 30 led 2008 23:17

Re: Uklid a vraceni rohozek

Příspěvek od petrm »

Dobrý den,
V návaznosti na schůzi SVJ (a nabízenou vstřícnost úklidové firmy) bych chtěl požádat, aby se tak rohožky po úklidu vracely na své místo.

pm
svoboda-blazkova
Příspěvky: 11
Registrován: 14 úno 2011 17:33

Re: Uklid a vraceni rohozek

Příspěvek od svoboda-blazkova »

Dobry den,
zpusob uklidu kdy uklizecka jde po chodbe a tahne za sebou shnily hadr, neni zrovna idealni... :)
LikarJ
Příspěvky: 815
Registrován: 26 lis 2007 22:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Uklid a vraceni rohozek

Příspěvek od LikarJ »

Zkusím se tedy také vyjádřit:
a) vracení rohožek - tady bylo s úklidovou firmou na počátku domluveno, že rohožky zvednou, vytřou pod nimi a nebudou je vracet na mokrou podlahu. Předešlé úklidové firmy raději pod rohožkami neuklízely vůbec, proto je také nezvedaly. U nás v chodbě panuje "tichá" dohoda, že kdo jde po úklidu první chodbou, ostatním rohožky vrátí - v nejhorším případě je tak rohožka vrácena večer, když se všichni vracíme k z práce domů. Nemáme tedy s rohožkami žádný problém.
b) nezaregistroval jsem, že by bylo uklízeno špinavým hadrem - ani u nás v chodbě, ani na schodištích, ani ve vestibulu nebo v garážích. Jinde se většinou po domě nepohybuji. Za to hodně často registruji, že pejskaři venčící své pejsky v trávnících kolem domu si našlápnou psí výkal na boty a aniž by použili rohožky před vchodem, rozetřou jej po vestibulu a schodištích. Přitom dle Stanov SJ každý, kdo znečistí společné prostory má povinnost je uklidit. Ale to jsem odbočil.
c) výtahy a drážky ve výtahových dveřích - jsou úklízeny přímo vzorově, nebylo nutno nechávat odblokovat nejezdící výtah jen kvůli tomu, že byla špína ve dveřích.
d) skla ve dveřích, kliky - také jsou v mezích možností čisté - ale i tak se najdou hned lidé, kteří např. ve výtahu musí otisknout své mastné vlasy do zrcadla.

Abych řekl pravdu - to jak to vypadá v domě a kolem něj, je především naše vizitka - podívejte se třeba kolem popelnic. Nebo jak drahé úkldové služby si budeme muset platit, aby se tady stále víc a víc uklízelo po lidech, co se chovají jako... a své povinnosti přenášejí (formou zvýšených nákladů) na jiné?
S pozdravem - Jan Líkař -
petrm
Příspěvky: 59
Registrován: 30 led 2008 23:17

Re: Uklid a vraceni rohozek

Příspěvek od petrm »

Rohožky není potřeba vracet hned (na mokrou podlahu) ... lze je vracet vracet i na podlahu suchou. Uznávám, že je to pro úklidovou firmu jedno rychlo proběhnutí baráku navíc, ale kvalitu úklidu by to zvedlo a když nám tuto nabídku dávají.

Tiché dohody nefungují. Pochybuji, že bude se někdo kdo bydlí hned u výtahu bude vracet do chodby a uklízet rozházené rohožky. Navíc lze předpokládat, že při takovémto modelu by uklízel rohožky stále ten samý člověk tj. ten co má tu smůlu a pracuje nejčasněji ... což toho člověka brzy omrzí. ;)

Pokud se týče popelnic, včera jsem si všiml, že zde bylo opět opřeno několik prázdných papírových krabic. Možná je to hloupost, ale předpokládám, že takový nepořádek může často vznikat po nově se zařizujících nájemnících, kteří třeba ani nevědí, že kontejnery na tříděný odpad jsou "hned" v čele ulice. Nebylo by tedy dobré umístit k popelnicím nějakou ceduli/šipku/navigaci ve stylu "<< kontejnery na tříděný odpad (papír/plasty/sklo) 50 m"?
Odpovědět